Napolitanci bijesni na Orsata: "Ta njegova greška nas je koštala titule prvaka Italije"

Nije isključio Pjanića, pa priznao grešku

Napolitanci bijesni na Orsata: "Ta njegova greška nas je koštala titule prvaka Italije"

E. Čaušević

Italijanski sudija Daniele Orsato dao je intervju koji je izazvao dosta pažnje javnosti na Apeninima.

Orsato je govorio o svojoj sudijskoj karijeri, ali se dotakao i nekih spornih trenutaka i odluka koje je donosio. Tako je pričao o utakmici između Intera i Juventusa koja je odigrana prije tri godine, te je priznao da je napravio grešku.

Propustio je priliku tada da pokaže drugi žuti, odnosno crveni karton Miralemu Pjaniću, a kasnije je Juventus slavio sa 3:2 i napravio iskorak u borbi za titulu u odnosu na Napoli.

"Nema nikakve potrebe gledati snimak nakon tri godine. To je definitivno bila greška. Intezitet kontakta za mene na terenu nije bio takav kao kad je prikazano to na TV-u. VAR nije mogao da interveniše", rekao je Orsato.

Nakon ove izjave oglasili su se i iz Napolija koji su bijesni što ih je ova greška, između ostalog, koštala titule prvaka Italije prije tri godine.

"Ta greška Orsata nas je koštala titule. Propustio je isključiti Pjanića i kasnije je Juventus preokrenuo protiv Intera. Nevjerovatno je da je takav sudija napravio takav propust", poručili su iz Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Izjava Orsata bila je tema i na sinoćnjoj press konferenciji Juventusa, ali Andrea Pirlo nije htio da govori o tome.

"Ne želim da pričam o starim epizodama", kratko je poručio trener Stare dame.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Marco_Materazzi
mora se nekako navuc djubrentusu, kad ne mogu nista u evropi bar liga da se namjesti
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi