Koulibaly se oglasio na Twitteru nakon rasističkog vrijeđanja: Kako da ga ne podržite?

Defanzivac Napolija

Koulibaly se oglasio na Twitteru nakon rasističkog vrijeđanja: Kako da ga ne podržite?

Senegalski defanzivac Kalidou Koulibaly bio je u centru pažnje tokom sinoćnje utakmice njegovog Napolija protiv Intera u okviru 18. kola Serije A. 

Navijači Nerazzurra su u toku meča vrijeđali fudbalera Napolija na rasnoj osnovi, a on se nešto kasnije oglasio preko Twittera i poslao poruku iz koje mnogi mogu mnogo toga naučiti.

"Razočaran sam zbog poraza, ali i zbog toga što sam ostavio moju braću. Ali, ponosan sam na boju moje kože. Ponosan sam što sam Francuz, Senegalac, Napolitanac. Čovjek", napisao je Koulibaly.

Zanimljivo, tokom meča zvanični spiker na stadionu je upozorio gledatelje da će susret biti prekinut ukoliko nastave slati rasističke poruke, ali to se na kraju ipak nije dogodilo.

Trener Napolija Carlo Ancelotti je nakon meča rekao da će on i njegovi igrači izaći sa terena u slučaju da se ovo ponovo desi.

Ono što je manje bitno je da je Inter na kraju pobijedio sa 1:0 golom Lautara Mrtineza iz 91. minute.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi