Subota je dan kada će Ronaldo ući u ekskluzivni klub!

Očekuje ga 1000. meč

Subota je dan kada će Ronaldo ući u ekskluzivni klub!

E. Škorić

Cristiano Ronaldo ima priliku da se upiše još jednom u nogometnu historiju.

Portugalac će u dresu Juventusa odigrati 1000. profesionalni meč, naravno ukoliko ga Maurizio Sarri ne bude odmarao protiv SPAL-a.

Postat će 30. nogometaš sa 1000+ utakmica u profesionalnoj karijeri.

On je od 2002. godine odigrao 999 mečeva za 18 sezona, ali do brojke od 1000 doći će najbrže od svih 29 prethodnika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ronaldo je postigao 311 golova u La Ligi, 128 u Ligi prvaka, 84 u Premier ligi, 41 u Seriji A, 31 u kvalifikacijama za EP, 30 u kvalifikacijama za SP, 22 u Kupu kralja, 17 golova u prijateljskom mečevima, 13 u FA kupu, po sedam na SP-u i SP za klubove, četiri u Liga kupu, kao i u Superkupu Španije, tri u prvenstvu Portugala, tir u Ligi nacija, dva u Kupu Portugala, dva u Superkupu Evrope, dva u Kupu Italije, dva u Kupu konfederacije, jedan u kvalifikacijama za Ligu prvaka i jedan u Superkupu Italije.

Što se tiče nastupa, rekorder je Peter Shilton sa 1390 mečeva, a vjeruje se da će Ronaldo do kraja karijere ući u Top 10 po broju nastupa u profesionalnom nogometu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi