Bio je najbolji na svijetu, ali bez alkohola i žena nije mogao: "Dođe mi Van Nistelrooy i kaže..."

Nizozemac cinkao saigrače

Bio je najbolji na svijetu, ali bez alkohola i žena nije mogao: "Dođe mi Van Nistelrooy i kaže..."

Admin Čaušević
Teme:

Manje-više svi ljudi imaju neke svoje poroke od kojih nikad ne odustaju. 

Fudbaleri su oduvijek bili magnet za žene. To je vrlo često znalo predstavljati problem nekim trenerima zbog nemira u svlačionici.

Fabio Capello je jedan od najuspješnijih trenera u historiji. Čelična ruka. Gdje god bi trenirao bio bi autoritet te se držao stroge discipline. To mu je i donijelo velike uspjehe.

Italijan je jedan od rijetkih trenera koji su dobili priliku da dva puta sjede na klupi Real Madrida. Drugi mandat je obnašao u sezoni 2006/2007. Tada su između ostalih za Kraljeve igrali Sergio Ramos, Fabio Cannavaro, Ronaldo da Lima, Raul, Ruud Van Nistelrooy i drugi.

Capello je imao problema sa svlačionicom, ondosno brazilskim klanom što i nije iznenađenje pošto su tada u ekipi bili Cicinho i Ronaldo, igrači poznati po tome da nisu mogli bez alkohola.

Ruud van Nistelrooy hits back at claim that Real Madrid ...

Oglasi

"Najveći talenat kojeg sam trenirao je Ronaldo. Ali je istovremeno bio taj koji mi je stvarao najviše problema u svlačionici", prisjetio se Capello svojevremeno.

Uspješni trener je ispričao kako je Brazilac bio taj koji je organizovao zabave te da ga je jednom otkrio Van Nistelrooy.

"Stalno je organizovao zabave. Jednom mi je Van Nistelrooy došao i rekao da svlačionica smrdi na alkohol. Kada je otišo u Milano, počeli smo pobjeđivati i postali smo prvaci."

Real je na kraju te sezone postao prvak Španije i to bez Ronalda u ekipi s kojim Capello sada ima sasvim korektan odnos.

I dok je prije toga igrao u Interu Ronaldo je vodio raskošan život. U tandemu sa Christianom Vierijem jutra bi dočekivao uz mnoštvo alkohola i velikog broja žena.

Oglasi

"Kad sam igrao u Interu, Ronaldo je bio igrač koji je najmanje trenirao jer je bio najjači na svijetu i istina je da smo se vraćali noću u 6 ujutro, jer smo išli po klubovima, ali tada sam spavao dva sata i otišao na teren trenirati, dok bi ona ostajao u krevetu.

Problem je bio u tome što se sljedeće večeri, u ponoć, pojavio u mojoj kući sa automobilom punim djevojaka te trubio automobilom sve dok ne bismo ponovo izašli", prisjetio se Vieri.

Tadašnji trener Gigi Simoni mu je dopustio da pije Coca-Colu, ali je on to maksimalno iskoristio te bi u limenke sipao te je vrlo često u kampu konzumirao pivo.

Tih godina je bio najbolji na svijetu i jednostavno mu nije bilo ravnog pa su mu mnogi i počeli da gledaju kroz prste. Ali dolaskom Capella u Real počeo i njegov pad jer su se pojavili i problemi sa kilažom.

Kada se penzionisao Ronaldo nije prestajao da konzumira alkohol i cigarete. Pokušao je to 2018. godine, izdržao je devet mjeseci i ponovo se okrenuo starom poroku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oduvijek je bio i lud za ženama. Kad je igrao u Realu žene bi u autobisma dolazile na zabave koje bi organiziovao.

Tokom karijere se nekoliko puta vjerio i ženio. Ima ukupno četvero djece. Od 2015. godine je u vezi sa Celinom Looks s kojom uživa u penziji. I dan danas mnogi za njega kažu da je najbolji u historiji fudbala. 

Top Komentari

Klicko
Nazario brate
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi