Ronaldo zabio Litvancima četiri gola i srušio brojne rekorde!

Kvalifikacije za EP

Ronaldo zabio Litvancima četiri gola i srušio brojne rekorde!

E. Škorić

Portugal i Srbija upisali su gostujuće pobjede u šestom kolu grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Portugal i Srbija bore se za drugo mjesto, s tim da Cristiano Ronaldo i društvo sada imaj bod više i utakmicu manje od svog rivala.

Portugalci su večeras gostovali kod posljednjeplasirane Litvanije i slavili su s 5:1 uz nevjerovatnu partiju Ronalda, koji je ušao u historiju kao prvi evropski igrač sa 90+ golova u dresu reprezentacije. Ima ih ukupno 92, a ispred njega je samo Iranac Ali Daei sa 109 golova u dresu Irana.

Također, Litvanija je 40. različiti rival protiv kojeg je Ronaldo u dresu Portugala tresao mrežu.

Postigao je čak četiri gola Litvancima i pokazao još jednom klasu... Vrijedi dodati da je s 24 gola rekorder kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a prethodno ga je držao Robbie Keane sa 23 gola.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Srbija je u Luksemburgu imala problema, ali je trijumfovala s 2:1 uz golove Mitrovića (2) i Radonjića.

Ukrajina je prva u grupi B s 13 bodova, Portugal ima osam i utakmicu manje, Srbija sedam, Luksemburg četiri, a na dnu je Litvanija sa samo jednim osvojenim bodom.

Top Komentari

edinho
To je ono sto pravi razliku izmedju njega i barcinog nedorasta.
12 6
mer12
klasa
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi