Koliko zarađuju fudbaleri u Seriji A? Pjanić sedmi u Juventusu, zna se ko predvodi Romu...

Objavljene cifre za sezonu 2019/20

Koliko zarađuju fudbaleri u Seriji A? Pjanić sedmi u Juventusu, zna se ko predvodi Romu...

U italijanskoj Seriji A stvari su jasne proteklih sezona. Juventus je broj 1, a svi ostali su daleko iza Stare dame. Tako je i sa platama.

Uvjerljivo najplaćeniji igrači u Italiji su oni koji nose dres Juventusa i ostali klubovi ne mogu gotovo ni blizu da pariraju Staroj dami. Ovog ljeta je u tome donekle uspio Inter, ali Nerazzurri imaju tek nekoliko igrača koji s platama mogu da se porede s onim što prima velika većina igrača Juvea.

Najplaćeniji igrač Stare dame, ali i cijele italijanske lige, je naravno Cristiano Ronaldo. On godišnje prima nestvarnih 31 miliona eura, dok je iza njega Matthijs De Light sa 'samo' osam plus četiri miliona bonusa. Slijedi Gonzalo Higuain sa 7,5, a iza njega su Dybala, Rabiot i Ramsey. Sedmi najplaćeniji igrač Stare dame je bh. reprezentativac Miralem Pjanić sa platom od 6,5 miliona eura. Zanimljivo, jedan od igrača koji imaju najmanju platu je Gianluigi Buffon. Danas rezervni čuvar mreže Juvea zarađuje tek 1,5 miliona eura po sezoni.

Kod Intera najplaćeniji igrač je Romelu Lukaku sa 7,5 miliona eura plus milion i pol bonusa. On je jedini fudbaler iz čitave lige koji bi bio u top pet najplaćenijih a da ne dolazi iz Juventusa. Dalje slijede Godin i Alexis Sanchez sa po pet. Preciznije rečeno, Inter plaća Alexisu pet, a United preostali dio do plate od 12 miliona eura po sezoni obzirom da je igrač na posudbi.

U Milanu su plate nešto manje pa je najplaćeniji golman Donnarumma sa šest miliona eura, a slijedi Romagnoli sa 3,5 koliko ima i Biglia. Suso i novajlija Ante Rebić imaju po tri miliona eura.

Kod Napolija najplaćeniji je Koulibaly sa šest miliona, a slijedi Insigne sa 4,6. Manolas ima 4,3, a Mertens i Lozano po četiri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Rome, tu je uvjerljivo najplaćeniji kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji ima godišnju platu od 4,5 miliona eura. Javier Pastore, koji rijetko kada igra u prvom timu, ima platu 3,5 miliona, a toliko ima i novi fudbaler Mkhitaryan.

Zanimljivo je vidjeti i razliku između top italijanskih timove i recimo jedne Atalante koja će ove sezone igrati Ligu šampiona. Najplaćeniji igrač Atalante je Papu Gomez koji godišnje zaradi 'tek' 1,6 miliona eura. U Fiorentini je najplaćeniji naravno Ribery s platom od četiri miliona.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mu'min Juventino FKS
Bolji smo od la lige TOOOOO SERIE A
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi