Ronaldo izabrao svog dobitnika Zlatne lopte: "Najbolji napadač, brutalan nivo već 10 godina"
Foto - EPA

Za njega nema dileme

Ronaldo izabrao svog dobitnika Zlatne lopte: "Najbolji napadač, brutalan nivo već 10 godina"

M. Šljivak

Legendarni brazilski napadač Luiz Ronaldo Nazario de Lima (45) smatra da bi nagradu za najboljeg fudbalera svijeta za 2021. godinu trebao dobiti napadač Real Madrida Karim Benzema.

Ronaldo je na svojim zvaničnim stranicama objavio fotografiju sa Benzemom i iznio je jasan stav da Francuz zaslužuje nagradu.

"Bez dileme, moj kandidat za Zlatnu loptu je Benzema. Najbolji napadač, brutalan nivo već 10 godina i šampion nad šampionima. Zar nije tako?", upitao je Ronaldo.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CVAiPIEA81Q/[/instagram]

I zaista Benzema je brutalan već 10 godina u dresu kraljevskog kluba, ali njegove igre su često bile u sjeni drugih.

Tako su Cristiano Ronaldo i Luka Modrić dobili nagrade kao članovi Reala, a veliku pomoć su imali u čudesnom Benzemi.

Fantastični Francuz je sa Kraljevima osvojio apsolutno sve što je mogao i danas je vođa tima i mentor mladim igračima koji tek trebaju da uđu u najbolje godine karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CU-qCrbofNN/[/instagram]

Karim Benzema ušao je u svoju 13. godinu boravka u Madridu, a u dresu Kraljeva je zabio 289 golova u 569 nastupa.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1607499935
Ako je 2016 godine nije dobio Mesi kada je imao 59 golova i 31 asistenciju bilo bi presmesno da je sada dobije Levandovski zbog 50ak golova i 10ak asistencija. Te 2016 godine je trofej sa reprezentacijom presudio u korist Ronalda iako na tom EP nije bio strelac ni asistent u 5 od 7 utakmica. Odigrao je toliko lose da ga nisu mogli proglasiti za najboljeg igraca iako je Portugal osvojio EURO, a takvo nesto se desilo prvi puta u istoriji Evropskih prvenstava da igrac tima koji nije osvojio EURO bude proglasen za najboljeg igraca takmicenja. E pa gospodo draga, ako su je 2016 godine mogli ukrasti Mesiju i dati Ronaldu onda je i sada mogu ukrasti Levandovskom i dati Mesiju zbog trofeja sa Argentinom. Mesi je barem zasluzio svojim igrama u potpunosti osvojiti trofej, bio je najbolji strelac, asistent i igrac takmicenja i Argentina je izdominirala svaku utakmicu za razliku od Portugala koji se provlacio citavo takmicenje na produzetke. Cak ni onako slabu grupu ne bi prosli da nisu uvedena smesna pravila da 3 reprezentacije idu dalje. Levandovski ce ove godine biti zrtva Ronaldove zlatne lopte iz 2016 godine. Kvota na Messija je 1,5. Na Levu cak 6.
4 18
MUFCDOGROBA
Messi dzaba vam sve, ako Messi ne osvoji licno cu obrisat sam sebi profil i nikad vise necu uci na portal.
2 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi