Van der Vaart 'spustio na zemlju' Courtoisa: "Priča gluposti"
Foto - EPA

Nakon izjave o punom kalendaru

Van der Vaart 'spustio na zemlju' Courtoisa: "Priča gluposti"

M. Šljivak

Belgijski golman Thibaut Courtois žestoko je kritikovao UEFA i FIFA zbog velikog broja utakmica tokom sezone.

Čuvar mreže Real Madrida smatra da je ovim organizacijama samo bitan novac i da niko ne obraća pažnju na zdravlje igrača.

"Meč za treće mjesto u Ligi nacija je samo zbog novca. Moram biti iskren kada su ovakve stvari u pitanju. Igramo ga samo zbog dodatnog novca za UEFA", rekao je Courtois i dodao je:

"Kreirali su još jedno takmičenje (Konferencijska liga) i baš ih briga za igrače. Samo su im je bitan novac i da napune džepove", rekao je Courtois.

Na njegovu izjavu reagovao je nekadašnji nizozemski fudbaler Rafael van der Vaart.

"Priča gluposti. Da nema utakmica imao bi šest mjeseci odmora. Igraš fudbal, klub ti plaća dosta novca i normalno je da kalendar bude popunjen. Svi smo prošli kroz to", rekao je Van der Vaart.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Plata Thibauta Courtoisa u Real Madridu iznosi 7.2 miliona eura godišnje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
Upravu je za svjetsko i euro svake godine al nije za konferenciju. Na njega konterencijska liga ne utice, to je liga za sirotinju ciji klubovi nebi igrali nigdje da nije tog takmicenja.
7 1
denimen9
Iako sam Realovac mrtvi, ovaj ******ja me nervira pravo, arogantan je. Navas je Casillas za njega
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi