Ronaldu laknulo nakon gola iz slobodnjaka: Ovo mi je jako trebalo...

Portugalac nakon utakmice sa Torinom

Ronaldu laknulo nakon gola iz slobodnjaka: Ovo mi je jako trebalo...

Juventus je jučer nastavio put ka novom Scudettu, pobjedom nad gradskim rivalom Torinom. Stara dama je na svom terenu u meču 30. kola Serije A upisala pobjedu rezultatom 4:1.

U strijelce se upisao i Cristiano Ronaldo i to iz slobodnjaka, što se pretvorilo u vijest koja je obišla fudbalsku planetu s obzirom da su mnogi i zaboravili kada je sjajni Portugalac posljednji put pogodio iz slobodnog udarca.

Ronaldo je naime u klupskom fudbalu posljednji gol iz slobodnjaka zabio prije dvije i po goldine, još u vrijeme kada je nosio dres Real Madrida. U međuvremenu je imao "bezbroj" pokušaja.

I sam Portugalac je priznao da mu je laknulo kada je jučer postigao lijep gol iz slobodnog udarca.

"Jako mi je bio potreban taj gol iz slobodnjaka kako bih mogao vratiti nešto samopouzdanja", priznao je Ronaldo za Sky Sport Italia nakon utakmice, pa se osvrnuo na sam meč:

"Znali smo da će biti teška utakmice, ali naporno smo radili, pobijedili i sada smo stavili Lazio pod pritisak. Ostvarili smo naš današnji cilj".

Problem za Juventus je činjenica da su protiv Torina po žuti karton dobili Dybala i De Light, koji su tako došli do suspenzija i propustiće naredni meč Serije A protiv Milana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Nije važno ko postiže golove, sve dok ekipa pobjeđuje. Svi smo u dobroj formi i pokušaćemo pobijediti i protiv Milana, što će biti još jedan težak meč", izjavio je Ronaldo.

Inače, Stara dama na San Siru gostuje već u utorak (21:45h).

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Salihović23
Nije važno ko postize pogotke, a samo puca, jojj Rona i tebe..
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi