Ronaldu potrebna četiri gola do kraja godine da bi nastavio nevjerovatan niz
Ronaldo je briljirao na terenima širom Evrope. Sa Realom je pokoravao sve i osvojio je pet naslova za najboljeg fudbalera svijeta (Foto: EPA)

Pred njim je veliki izazov

Ronaldu potrebna četiri gola do kraja godine da bi nastavio nevjerovatan niz

Midhat Šljivak

Cristiano Ronaldo godinama unazad briljira na evropskim terenima.

Dominirao je Portugalac prvo u Manchester Unitedu, a zatim i u Real Madridu sa kojim je osvojio apsolutno sve, te je porušio sve rekorde kada su golovi u pitanju.

Ronaldo je od 2011. godine u svakoj kalendarskoj godini postizao 50 ili više golova, a da bi nastavio tu seriju u osmoj uzastopnoj godini, potrebna su mu četiri gola u preostale tri utakmice.

Trenutno je Cristiano na brojci od 46 pogodaka, a kako juve igra protiv Rome, Atalante i Sampdorije, pred portugalskim velemajstorom će svakako biti veoma težak izazov.

Rekordnih 60 pogodaka Ronaldo je postigao 2013. godine, a iako je uvjerljivo ispred svih po broju uzastopnih sezona, bila bi prava šteta da se njegov veliki niz prekine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi