Rooney danas potpisuje za novi klub

Mijenja sredinu

Rooney danas potpisuje za novi klub

Nekadašnji kapiten Mancherster Uniteda i reprezentacije Englekse Wayne Rooney večeras bi trebao potpisati za novi klub.

Nakon što je njegova golgeterska oštrica veoma rano potpuno izblijedila, Rooney je morao otići iz Manchester Uniteda i to u Everton. Ipak, obzirom da ni tu ništa nije pokazao od stare slave, Rooney se na kraju odlučio da Evropu zamijeni Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako danas prenosi Sky Sport, Rooney je otputovao u glavni grad Sjedinjenih Država, Washington, kako bi potpisao ugovor sa novim klubom, DC Unitedom. Isti izvor prenosi da će Rooney sa DC Unitedom potpisati troipogodišnji ugovor.

Najbolji strijelac u historiji Manchester Uniteda i reprezentacije Engleske neće moći da se priključi novoj ekipi do 10. jula jer tada zvanično počinje prelazni rok za klubove iz MLS-a.

Podsjetimo, Rooney je u dosadašnjem dijelu karijere igrao samo za United i Everton i u oba kluba je ostavio ogroman trag, baš kao i u reprezentaciji Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi