Rooney: Uvijek ću biti dostupan selektoru Engleske
Foto:EPA

Večeras ima priliku ući u historiju

Rooney: Uvijek ću biti dostupan selektoru Engleske

S. Bošković

Kapiten Engleske reprezentacije Wayne Rooney istakao je da se nikada neće oprostiti od nacionalnog tima.

Ovaj napadač Manchester United mogao bi postati prvi napadač koji je za Gordon Albion postigao 50 pogodaka. Večeras ima priliku to učinit u duelu Švicarske i Engleske, koji se igra na Wembleyju. U prošlom izjednačio je rekord legendarnog Sir Bobby Charltona kada je protiv San San Marina postigao 49 pogodak.

Rooney je za reprezentaciju Engleske debitovao prije 11 godina, a i dan danas je euforičan kad je u pitanju nastup za nacionalnu selekciju.

"Ja neću biti onaj koji će reći da je nedostupan za nacionalni tim", rekao je 29-godišnjak za britanske medije, te dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Siguran sam da će to biti više odluka selektora, a ne moja. Velika je čast igrati za Englesku."

Reprezentacija Engleske već je osigurala nastup na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Tri utakmice prije kraja kvalifikacija imaju sedam pobjeda iz sedam odigranih susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.