Rosicky spašava Spartu Prag?
Rosicky je ponikao u praškoj Sparti, igrao je za ovaj klub i prije dvije sezone, a sada se vraća kako bi pomogao kao sportski direktor

Imenovan za sportskog direktora

Rosicky spašava Spartu Prag?

Edmir Škorić

Legendarni češki nogometaš Tomaš Rosicky imenovan je za sportskog direktora praške Sparte.

Slavni češki klub je u krizi i trenutno je peti na tabeli u Češkoj sa čak 13 bodova manje od vodeće Slavije.

Situacija u klubu daleko je od idealne, a spas je Sparta potražila u Tomašu Roscikom. Bivši igrač Borussije Dortmund i Arsenala imenovan je za sportskog direktora.

Tu je on zamijenio Zdeneka Ščasnog, koji će ostati trener, iako se većina igrača pobunilo protiv njega. Sve to govori da će Rosicky imati puno posla, no njegovo ime itekako znači u Češkoj i sigurno da će biti od pomoći Sparti.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Rosicky je ponikao u Sparti, za koju je igrao i u sezoni 2016/17, prije nego se oprostio od aktivnog igranja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi