Od zvijezde do lutalice, pa ponovo do velike scene - Otpisani se vratio u Premier ligu

Barkley u Lutonu

Od zvijezde do lutalice, pa ponovo do velike scene - Otpisani se vratio u Premier ligu

M. Šljivak

Jedan u nizu fudbalera od kojih se očekivalo mnogo, a dobilo malo je poznati engleski veznjak Ross Barkley. Od zvijezde u najavi postao je izgubljen slučaj u Chelseaju, a potom je karijeru spašavao gdje je stigao. Barkley je od danas ponovo u Premier ligi i potpisao je za Luton Town.

Ross Barkley nekada je bio velika nada engleskog fudbala. Igrao je fenomenalno u Evertonu i u januaru 2018. godine dolazi transfer u Chelsea.

Plavci su za njega izdvojili 15 miliona funti, no Barkley se potpuno izgubio na Stamford Bridgeu i nije pokazao gotovo ništa. Zbog toga je počelo lutanje i potraga za spasom karijere.

Išao je Barkley na posudbu u Aston Villu. Ugovor mu nije otkupljen, da bi prije godinu dana Chelsea okončao saradnju s njim.

Spas je našao u Nici. Igrao je solidno u 28 utakmica i postigao je četiri gola. Nije ostao ni u ovom klubu, ali je dobio novu šansu da se dokaže u Premiershipu i da ponovo zaigra na najvećoj sceni.

Oglasi

Barkley je danas potpisao ugovor s Luton Townom i sigurno će biti od pomoći ovom klubu s obzirom na iskustvo koje ima.

"Ross nam donosi mnoštvo iskustva. Igrao je na najvećem nivou, ima iskustvo s nacionalnim timom i on bi mogao biti taj X faktor", rekao je trener Lutona Rob Edwards.

Sam fudbaler je objasnio zašto je odabrao Luton za novu sredinu.

"Zašto Luton? Ispisali su vrhunsku priču jer su došli u Premier ligu od Konferencijske lige. Također, za mene je lično velika stvar da se vratim u Premier ligi. To mi je motiv", rekao je Barkley i dodao je:

"Još uvijek sam relativno mlad. Znam da nisam igrao previše u proteklih nekoliko godina, ali sam sačuvao dosta energije i pazio sam na sebe. Lijepo je biti ovdje i sad želim pokazati da sam spreman", rekao je Barkley.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nastupajući za Everton, Chelsea i Aston Villu Barkley je odigrao 232 utakmice u Premiershipu, a može se pohvaliti da je nastupio 33 puta za reprezentaciju Engleske.

Top Komentari

user1676286668
Ronaldo za sirotinju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi