Rossi se na velika vrata vraća u Seriju A?
Foto: EPA

Napadač Celte na meti Torina

Rossi se na velika vrata vraća u Seriju A?

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Manchester Uniteda, Giuseppe Rossi, trenutno igra u španskoj La Ligi u dresu Celte Vigo.

Rossi je proteklog vikenda pružio sjajnu partiju protiv Las Palmasa kada je postigao hat-trick. Ovaj 30-godišnji napadač u Celtu je stigao ljetos na jednogodišnju posudbu iz Fiorentine. 

Ipak, teško je očekivati da će se Rossi na kraju sezone vratiti u Firencu, ali prema svemu sudeći obući će dres kluba iz Serije A. Italijanski mediji prenijeli su jutros da je Torino kontaktirao Fiorentinu, te da čelnici ovog kluba žele na ljeto dovesti Rossija.

Siniša Mihajlović u svojim planovima vidi Rossija koji bi u tandemu trebao igrati sa Andreom Belottijem. Mjesto za ovog napadača će se otvoriti jer će Torino na kraju sezone gotovo sigurno napustiti Maxi Lopez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njegov agent je prije nekoliko dana potvrdio da Rossi neće ostati u Španiji, ali i to da su interes za ovog napadača već pokazali Sassuolo, Sampdoria i Chievo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi