Watford ekspresno pronašao zamjenu za Claudija Ranierija

Stiže još jedan iskusan trener

Watford ekspresno pronašao zamjenu za Claudija Ranierija

E. Ganibegović

Claudio Ranieri dobio je otkaz na klupi Watforda nakon samo 14 utakmica na kojima je vodio tim.

Juče je ova vijest potvrđena, a Ranieri je Watford vodio na 14 utakmica, ostvario jednu pobjedu, dva remija i čak 11 poraza i vrlo je jasno zašto su čelnici ovog kluba odlučili raskinuti saradnju s njim godinu i po prije planiranog isteka ugovora.

Dovođenje Claudija Ranierija se nikako nije ispostavilo kao pravi potez čelnika Watforda, s obzirom na to da kada su 3. oktobra smijenili Xisca Munoza, klub je bio na 14. poziciji, a sada je na pet pozicija niže.

Ono što će sigurno obilježiti ovaj kratki mandat Ranierija na klupi tima s Vicarage Roada je pobjeda nad Manchester Unitedom od 4:1 u novembru 2021. godine.

Engleski mediji, tačnije The Athletic, prenose kako je Watford već pronašao zamjenu za Italijana, a u pitanju je iskusni stručnjak Roy Hodgson. Asistirat će mu Ray Lewington, a dvojac bi se trebao sastati već danas i odraditi trening s ekipom poslije podne.

Ovaj 74-godišnji stručnjak bit će već treći trener Watforda ove sezone, nakon što je otpušten Xisco Munoz i već pomenuti Ranieri. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Hodgson je ranije vodio reprezentacije Engleske i Finske, kao i engleske klubove kao što su Liverpool, Fulham, West Bromwich Albion, Blackburn Rovers i Bristol City.

Zamijenio je Fabija Capella na mjestu selektora Engleske u maju 2012. Pod Hodgsonovim vodstvom, Engleska je stigla do četvrtfinala EP-a 2012., nije uspjela proći u nokaut fazu na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu i ispala je od Islanda u osmini finala EP-a 2016. godine.

Top Komentari

user1614932756
Stvarno nez sta se desava sa ovom ekipom poslije utakmice sa manchester unitedom kada je dosao ovaj trener su izgledali kao stari dobri watford oprali uniteda ak se ne varam 4:1 i poslije tog samo porazi ..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi