Roy Keane izabrao pet najtežih protivnika, među njima i Zidane

Imao je žestoke okršaje s Vieirom, Speedom...

Roy Keane izabrao pet najtežih protivnika, među njima i Zidane

E. Škorić

Bivši igrač Manchester Uniteda Roy Keane otkrio je da su nogometne legende kao Zinedine Zidane i Patrick Vieira među pet najtežih protivnika s kojima se suočio u svojoj nevjerojatnoj igračkoj karijeri.

48-godišnji apitena Manchester Uniteda dijelio je legendarno rivalstvo s Vieirom kada je Francuz igrao za Arsenal.

"Za mene je to bio veliki izazov kad aje Vieira došao na scenu. Bio je dobar igrač i znao sam da moram biti najbolji kada igram protiv njega. Bio je gadan, mogao je samo postaviti nogu i postići gol. Patrick mi je u to vrijeme bio najteži protivnik i izazivao me na razne načine", kazao je Keane.

"Obilazio bi teren, bio je dobar s loptom, bio je jak i imao je gol u sebi. Znao sam da moram biti savršen da bih ga zaustavio", dodao je.

Keane je nastavio razgovarati o Premiershipu i izabrao Roba Leeja, Garyja Speeda i Davida Battyja kao sjajne protivnike na koje je naišao.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Keane, koji se 2006. povukao iz nogometa, osvojio je Ligu prvaka s Unitedom u povijesnoj klupskoj sezon kada je osvojena trostruka kruna. Jedan od igrača protiv kojih je posebno bilo teško da igra, prisjeća se, bio je Zinedine Zidane.

"Jedini igrač koji je imao sve i bilo je gadno igrati protiv njega", dodao je Keane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi