Derbi na Koševu: Sarajevo kreće ofanzivno protiv šampiona Bosne i Hercegovine

Bordo tim ugostio Zrinjski

Derbi na Koševu: Sarajevo kreće ofanzivno protiv šampiona Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Derbi susret 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase gdje Sarajevo dočekuje akutelnog prvaka HŠK Zrinjski.

Sarajevo i Zrinjski igraju derbi 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a treneri Simon Rožman i Krunoslav Rendulić odabrali su početne postave za ovaj meč.

Za FK Sarajevo od prve minute nastupaju: Šahinović, Duraković, Oliveira, Hasić, Julardžija, Beganović, Avramovski, Aničić, Đuričković, Ziljkić, Mustafić.

Za HŠK Zrinjski igraju: Marić, Čanađija, Ćorluka, Sabljić, Ivančić, Čuže, Jakovljević, Memija, Tičinović, Senić, Bilbija.

Glavni sudija ovog meča su Luka Bilbija iz Prijedora, a pomoćnici su Damir Lazić (Brčko) i Nebojša Žugić (Banja Luka). Četvrti sudija je Dragan Petrović (Banja Luka).

Bordo tim bi eventualnom pobjedom ponovo došao na prvo mjesto tabele, a Zrinjski bi krenuo ka vrhu koji mu nije daleko iako su odigrali samo tri utakmice ove sezone.

Prošle sezone Zrinjski je slavio u dva od tri međusobna duela. Na domaćem terenu su u septembru 2022. godine pobijedili 4:1, a u februaru ove godine na 'gostovanju' 2:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji duel u aprilu ove godine završen je pobjedom Bordo tima od 3:2.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
15 000 navijaca na stadionu ludnica
1 0
user1659354598
A ti za tastaturom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi