Glumio nedostižnog, otišao na sastanak s drugim klubom, pa mu Liverpool zatvorio vrata
Ruben Amorim napravio nevjerovatan potez (Foto: EPA)

Amorim napravio grešku u koracima

Glumio nedostižnog, otišao na sastanak s drugim klubom, pa mu Liverpool zatvorio vrata

Midhat Šljivak

Ruben Amorim sam je sebe eliminisao iz konkurencije za novog menadžera Liverpoola. Portugalac je bio glavni kandidat za nasljednika Jurgena Kloppa, ali je napravio ozbiljnu grešku u koracima i o njemu se više ne razmišlja kao o novom menadžeru.

Nizozemac Arne Slot postat će novi menadžer Liverpoola. Engleski mediji tvrde da je postignut dogovor s 45-godišnjim trenerom Feyenoorda, a timu iz Rotterdama bit će iplaćena odšteta od minimalno 10 miliona funti.

Slot će tako povesti Redse u novu sezonu iako donedavno nije uopšte bio u kombinacijama za klupu velikana s Anfielda. Glavni favorit je bio Portugalac Ruben Amorim, ali ovaj je sam sebe eliminisao neshvatljivim potezima.

Amorim je glumio nedostižnog. U izjava je isticao kako nema namjeru napustiti lisabonski Sporting zbog Liverpoola, da bi zatim prije nekoliko dana stigao u London na pregovore s ekipom West Hama.

Na ovaj način je, tvrde portugalski mediji, Amorim želio natjerati Redse da mu što prije ponude saradnju i da se što prije posao sklopi. Međutim, nije mu to pošlo za rukom.

Rukovodstvo Liverpoola iskazalo je ozbiljnu razočaranost činjenicom da je Portugalac odbio doći na sastanak s njima i da se pojavio u Londonu zbog West Hama i istog trenutka su mu zatvorili vrata kluba.

Oglasi

Amorim se nije uspio dogovoriti ni s West Hamom. Za sada će ostati trener Sportinga iz Lisabona i propustio je ogromnu šansu da sjedne na klupu velikana kakav je Liverpool.

Arne Slot će s druge strane u ruke dobiti zaista spektakularnu ekipu Liverpoola. Njegov stil igre se potpuno uklapa u filozofiju Redsa i navijači tima s Anfielda mogu očekivati napadački spektakl.

Posao između engleskog velikana i nizozemskog stručnjaka trebao bi biti ozvaničen u narednim danima.

Liverpool ostaje bez titule

Iako su dobar dio sezone bili u vrhu tabele Premier lige Liverpool je očajnim rezultatima u završnici vjerovatno ostao bez titule prvaka.

Oglasi

Iako je tim Jurgena Kloppa još uvijek u igri, kiks protiv Evertona i poraz od 2:0 zatvara im vrata titule. Za nju će im biti potrebno čudo.

Jurgen Klopp će se tako od kluba oprostiti bez trofeja u ovoj sezoni, no njegovo vrijeme na Anfieldu će se dobro pamtiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nijemac je nakon tri decenije vratio titulu na Anfield, osvojio je Ligu prvaka, FA Kup, te brojne druge trofeje.

Trenutno je na učinku od 297 pobjeda, 107 neriješenih rezultata i 83 poraza u 487 utakmica na klupi jednog od najvećih klubova svijeta.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoSiroki
Jesu ga s****li.. Ma daj.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi