Ljutiti Amorim izgubio živce: "Prestanite sa ovom pričom, ovo je zadnji put da..."

Sve zbog povezivanja sa Liverpoolom

Ljutiti Amorim izgubio živce: "Prestanite sa ovom pričom, ovo je zadnji put da..."

Esmer Oštraković

Prije nekoliko dana pojavila se informacija da je rukovodstvo Liverpoola otputovalo u Portugal kako bi održalo sastanak sa trenutnim trenerom Sportinga iz Lisabona Rubenom Amorimom.

Portugalski trener je prvi kandidat za novog trenera Liverpoola i očekuje se da bi upravo on trebao naslijediti Jurgena Kloppa na klupi tima sa Anfielda.

Njemački stručnjak odlučio je nakon nešto više od osam godina napustiti Anfield. Želi Klopp odmor od fudbala i u narednih godinu dana ne planira raditi.

Odmah je uprava Liverpoola krenula u potragu za novim trenerom, a prvo su pokuašli da dovedu Xabija Alonsa, koji ih je na kraju odbio, te su nastavili svoju potragu.

Na kraju je izbor pao na 39-godišnjeg Portugalca Rubena Amorima koji je trenutno trener Sportinga iz Lisabona.

Oglasi

Tako se pojavila inforamcija da su prije tri dana čelnici egleskog velikana bili na sastanku sa menadžerom Sportinga, te da je stvar praktično završena.

Sve ovo zasmetalo je Amorimu koji tvrdi da tu nema istine, a sada je odlučio stati pred kamere, te javno reći kako stvari trenutno stoje.

Ljut je Amorim očito zgob situacije u kojoj se nalazi, jer mediji iz Portugala tvrde da se nešto dogodilo, iako sam trener govori da to nije istina.

"Nisam imao sastanak sa ljudima iz Liverpoola niti bilo kakav intervju sa njima oko posla. Nema nikakvog dogovora. To nije istina.

Oglasi

Ja sam trener Sportinga i želim pobjeđivati ovdje. Nisam se sastao sa bilo kim. Ništa nije dogovoreno. Prestanite sa ovom pričom. Ovo je zadnji put da govorim o svojoj budućnosti", jasno je rekao Amorim.

Sporting je trenutno vodeći tim portugalskog prvenstva s četiri boda prednosti u odnosu na Benficu i Amorim ne želi da on bude u fokusu svega nego njegova ekipa.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

On je timu iz Lisabona u sezoni 2020/2021 donio prvu titulu nakon 19 godina i navijači u njemu vide apsolutnu ikonu.

Pored toga dva puta je osvojio Kup Portugala, te trofej Superkupa. Prethodno je Kup uzeo i s ekipom Brage.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi