Xavi ga direktno nazvao i rekao mu da ga želi u Barceloni, a on već pakuje kofere

Takva prilika se ne propušta

Xavi ga direktno nazvao i rekao mu da ga želi u Barceloni, a on već pakuje kofere

Endin Čaušević

Xavi Hernandez se maksimalno uključio u ljetni prelazni rok i želi pomoći Barceloni da dovede što bolja pojačanja.

Barcelonu ovog ljeta očekuju ogromne promjene u igračkom kadru, te Katalonci pokušavaju da dovedu što bolja pojačanja kako bi se klub ponovo vratio u sami vrh evrpskog fudbala.

Nakon sezone za zaborav pred čelnicima Barce je ogroman posao, a iako je ova sezona tek završila za njih nema odmora i već uveliko se radi na ljetnom prelaznom roku.

U sve se uključio i trener Xavi Hernandez koji je odlučio da pomogne i predložio je Barci nekoliko igrača koje trebaju barem pokušati da dovedu.

Kako je objavio katalonski Sport na ovoj listi nalazi se i Ruben Neves koji već pet sezona igra u Wolverhamptonu. Xavi vidi Nevesa kao odlično pojačanje, ali i odličnu zamjenu za Sergija Busquetsa koji se nalazi na zalasku karijere.

Koliko Xavi želi da dovede Nevesa najbolje pokazuje činjenica da je i sam kontaktirao portugalskog veznjaka i objasnio mu da ga želi dovesti u Barcelonu što je oduševilo Nevesa.

Ovaj 25-godišnjak je počeo vršiti pritisak na čelnike Wolverhamptona jer želi da ide u Barcu, te je svjestan da je to prilika koja se pruži jednom u životu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako ima ugovor na još dvije godine jasno je da Barcu ne želi da odbije. Ipak, ni u Wolverhamptonu ne odustaju tako lako, te su jasno poručili da on može ići ako Katalonci plate barem 30 miliona eura.

Barcelona i Wolverhampton imaju odličnu saradnju, ali je pitanje da li je engleski klub spreman tek tako da se odrekne vjerovatno svog najboljeg igrača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gogs
Pa valjda je Kessie zamjena za Busquetsa
5 0
SEJFUDIBIKODZE
sta napravise od ovog Xavija zivu ikonu trenera,a nakraju ce ispast da je zuti bio u pravu,da je dobro radio,rezultat isti
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi