Nogometna poslastica u Kaknju u duelu Rudara i Čelika

Remi komšija

Nogometna poslastica u Kaknju u duelu Rudara i Čelika

E. Škorić

Jedan od interesantnijih mečeva šestog kola Prve lige FBiH odigran je u Kaknju gdje su snage odmjerili komšijski rivali Rudar i Čelik.

Na dobro ispunjenom kakanjskom stadionu viđena je sjajna nogometna predstava, a na kraju podjela bodova (2:2).

Rudar je vodio nakon 15 minuta igre. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju iz Zenice, najbolje se snalazi Ahmed Hasanović i s pet metara pogađa mrežu Čelika.

Smao osam minuta kasnije dolaze Zeničani do izjednačenja. Karalić je sjajno prošao po strani i ubacio, a Žuna pogađa za poravnanje rezultata.

Do odlaska na odmor preokret Čelika. U 33. minuti lijepo pogađa Arnautović. Rudar je nakon toga preuzeo inicijativu i u 65. minuti došao do 2:2. Hrustanović je dodao do Hasanovića, koji je postigao drugi gol na meču.

Oglasi

Rudar je uspio postići još jedan gol u 71. minuti, ali je on poništen zbog ofsajda. Htjeli su i jedni i drugi do kraja do pobjede, ali je ostalo 2:2.

Do važne pobjede stigla je Zvijezda koja je u Bihaću sa 2:0 pobijedila Jedinstvo. Kotarević je u trećoj minuti načeo domaću mrežu, a u nastavku je Kordić ovjerio tri boda za goste iz Gradačca.

Duel Tomislava i Gornjeg Rahića završen je bez pobjednika i bez pogodaka. Domaćin jeste bio bolji, ali nije pronašao put do mreže gostiju.

Rudar - Čelik 2:2

FK Rudar: Kršić, Goralija, Musić, Hasanović, Čago, Kobilica, Čehajić, Musić, Čatić, Hrustanović, Kišić.

Oglasi

NK Čelik: Durmo, Arnautović, Horić, Vardo, Durmiš, Isaković, Karalić, Mašić, Žuna, Sivac, Begić.

Jedinstvo - Zvijezda 0:2

NK Jedinstvo: Iličić, Imamagić, Kurić, Hadžikadunić, Kojić, Alagić, Guskić, Bajrektarević, Mizić, Hadrović A., Hadrović S.

NK Zvijezda: Trišić, Mujkić, Antić, Kozić, Imočanin, Avdić, Vujić, Mujčić, Osmić, Kordić, Kotarević.

Tomislav - Gornji Rahić 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

HNK Tomislav: Šehović, Ćerdić, Nascimento, Banović, Šiško, Su Kim, Mihalj, Bautista, Mustapić, Soldić, Radoš.

FK Gornji Rahić: Bahor, Bošnjaković, Dakić, Bijelić, Hasikić, Čaušević, Ibrahimbašić, Softić, Kadić, Mujagić, Čavalić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi