U Kaknju se igra komšijski derbi, Robijaši mnogima zadali domaću zadaću

Duel starih rivala

U Kaknju se igra komšijski derbi, Robijaši mnogima zadali domaću zadaću

E. Škorić

U Kaknju se danas od 16 sati igra prvoligaški klasik između Rudara i Čelika, dva komšijska tima čiji mečevi će kao nekada ponovo privlačiti veliku pozornost.

Rudar i Čelik igraju meč 6. kola Prve lige Federacije BiH, a tribine očekivano dobro ispunjene.

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svijetu mogu da uživaju, a spektaklu su uveliko doprinijeli navijači koji su doputovali iz Zenice.

Robijaši ponovo na visini zadatka. Pokazali su posljednjih godina koliko žive za Čelik i koliko vole svoj klub, pa su ga od najnižeg ranga vodili do drugog ranga bh. nogometa, a nadaju se da će uskoro dočekati da ponovo gledaju utakmce Premijer lige.

Posljednji prvenstveni meč Rudar i Čelik odigrali su u aprilu 2001. godine, a veliko je interesovanje za subotnji meč.

Nakon nepunih pola sata igre rezultat je 1:1. Nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju iz Zenice, najbolje se snalazi Ahmed Hasanović u 15. minuti i s pet metara pogađa mrežu Čelika.

Samo osam minuta kasnije Čelik je izjednačio. Karalić je sjajno prošao po strani i ubacio, a Žuna pogađa za poravnanje rezultata.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pravdu danas dijeli sudijska trojka iz Sarajeva na čelu sa Denijem Čatibovićem, iako je Čelik ranije zatražio njihovo izuzeće.

Ovo je jedna od šest utakmica koje su počele u 16 sati. Tomislav je ugostio Gornji Rahić, Jedinstvo Zvijezdu, Budućnost Gradinu, Bratstvo Goražde, a Simm Bau ekipu Radnika. Kasnije se sastaju Sloboda i Stupčanica.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Deri to Celik deri.
1 0
user1676107211
Kako lose navijaju...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi