Rudar iz Kaknja krenuo s pripremama: Cilj na proljeće je zadržati poziciju u vrhu tabele
Kakanjci su danas krenuli s treninzima, a u drugom dijelu sezone cilj je ostati u samom vrhu tabele

Na prvom treningu 30 igrača

Rudar iz Kaknja krenuo s pripremama: Cilj na proljeće je zadržati poziciju u vrhu tabele

D. Kurbegović

Fudbaleri Rudara iz Kaknja danas su i zvanično krenuli s pripremama za nastavak sezone u 1.ligi FBiH, gdje su prvi dio sezone završili na drugom mjestu, sa samo jednim bodom zaostatka za liderom, ekipom Posušja.

Danas je šef stručnog štaba Bećir Mehanović zajedno sa svojim saradnicima izvršio prozivku igrača, na kojoj se pojavilo 30 nogometaša. Igrače je prije prvog zvaničnog trenera ispred Uprave kluba pozdravio Emir Zaimović, a zatim im se obratio i načelnik Općine Mirnes Bajtarević, koji je obećao bolju podršku klubu u narednom periodu.

Na prvom treningu nisu bila trojica igrača, koja su nosila dres kluba u prvom dijelu sezone, Kenan Dervišagić vratio se u Sarajevo, dok su Faruk Jusić i Mustafa Mušija na treninzima s Mladosti, s kojom imaju ugovor. Velike su šanse da ova trojica igrača i drugi dio sezone budu posuđena u Rudar, što bi bila velika stvar za klub iz Kaknja.

Kada je u pitanju plan priprema, trenirat će se u Kaknju, te na terenu u Visokom, dok je moguć i odlazak u Hercegovinu. Još nije poznato sa kojim ekipama će Rudar igrati pripremne utakmice, ali to će biti kroz par dana poznato.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Vrijedi istaći da je trening odradio i mladi defanzivac Enio Zilić, koji se oporavio od povrede i trebao bi da bude veliko pojačanje u proljetnom dijelu sezone. Ambicije Rudara su iste, plasman u gornjem dijelu tabele, a ako im se ukaže prilika za nešto više, oni će to sigurno iskoristiti.

Drugi dio sezone u 1.ligi FBiH, klub iz Kaknja otvorit će gostovanjem kod ekipe Čapljine.

Top Komentari

Enio Zilić top igrač. Samo da ga zaobiđu povrede. U Ligi prvaka jedan od najboljih igrača FK Željezničar.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi