Hajduk dobio kaznu zbog Torcide i Prosinečkog: Neke stvari ipak imaju granicu
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Skandiranja došla na naplatu

Hajduk dobio kaznu zbog Torcide i Prosinečkog: Neke stvari ipak imaju granicu

H. Zilić

U četvrtom kolu HNL-a Hajduk je kao gost savladao Rudeš rezultatom 2:0 i nastavio sjajan niz u novoj sezoni i učvrstio se na liderskoj poziciji sa 12 osvojenih bodova.

Ipak, utakmica u Zagrebu nije prošla bez "trećeg poluvremena".

Rudeš od ove sezone trenira bivši selektor Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki koji nije lijepo pozdravljen od navijača Hajduka.

Popularna Torcida je tokom utakmice vrijeđala Prosinečkog raznim nazivima, a to nije promaklo disciplinskim tijelima HNS-a.

Nakon pomenutih dešavanja u Zagreu, Hajduk je kažnjen.

Oglasi

U pitanju je novčana kazna od 5.650 eura, a kažnjen je i zbog uvrijedljivih skandiranja u 39, i 40. minuti utakmice na račun Prosinečkog.

Prosinečki se nije proslavio na klupi Rudeša na startu nove sezoneu HNL-a.

Rudeš se vratio u društvo najboljih i htjeli su jednu solidnu sezonu, ali čini se da je grčevita borba za opstanak jedini film koji će gledati.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U prva četiri kola Rudeš neam boda i jedina je ekipa bez bodova trenutno u HNL-u uz gol razliku 5:15.

U petom kolu gostuju ekipi Istre i pozitivan rezultat će biti prioritet za izabranike Roberta Prosinečkog.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti