Tek mu je 29: Jučerašnji raskid je ništa šta je najpokvareniji dečko hrvatskog fudbala uradio danas!
Foto: Pixsell

Iznenadio je cijeli region

Tek mu je 29: Jučerašnji raskid je ništa šta je najpokvareniji dečko hrvatskog fudbala uradio danas!

Admin Čaušević

Svako prvenstvo ima fudbalera koji nosi epitet pokvarenjaka zbog određenih skandala iz prošlosti i manjka nediscipline. Od danas se traži i najpokvarenijih igrač HNL-a pošto je dosadašnji donio zaista neočekivanu odluku.

Nekako nezapaženo je u hrvatskoj javnosti prošla odluka Erosa Grezde da raskine ugovor sa Rudešom nekoliko kola prije kraja prvenstva.

I dok raskid kao raskid nije iznenađenje, iznenađenje je definitivno ono što je uslijedilo nakon toga pošto Albanac ima tek 29 godina.

Iako u punoj takmičarskoj formi i bez problema sa povredama Grezda ja na opšte iznenađenje donio odluku da prekine karijeru.

U modernom fudbalu vijest da neko ko nije stupio ni u četvrtu deceniju završava karijeru i to kad nema fizičkih problema je zaista veliko iznenađenje.

Grezda je u Rudeš stigao zimus. Skupio je devet nastupa te je upisao minutažu i u posljednja četiri meča zbog čega je prava misterija zašto je odlučio da digne sidro.

Oglasi

"Hvala Rudešu na prilici i razumjevanju, ali odlučio da sam da napravim pauzu od fudbala", poručio je Grezda u objavi na Instagramu.

Grezda je odlučio da se oprosti od fudbala sa 29 godina

Albanski napadač je vrhunac slave imao 2018. godine kada je iz Osijeka otišao u Glasgow Rangerse za čak dva miliona eura.

I u Škotskoj je pravio probleme, a nakon jednog incidenta Steven Gerrard mu je poručio da više nikad neće igrati za Policajce poslije čega se vratio u Osijek.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zauvijek je etiketiran po skandalu iz 2020. godine kada je nakon polufinala hrvatskog Kupa od Rijeke izvan stadiona Rujevica podmuklo udario šakom u glavu Antonija Čolaka.

Prije Rudeša posljednjih godina je jedno vrijeme dečko rođen na Kosovu je igrao u Turskoj, Mađarskoj i Albaniji. Sada je odlučio okačiti kopačke o klin, makar privremeno.

Top Komentari

E.Car
Dođi u Želju možeš svake sedmice sa manijacima u fajt po čitavoj BiH!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi