Ko bi to od njega očekivao: Cristiano Ronaldo zabio nož u leđa Rudiju Garciji!
Izgleda da Cristiano Ronaldo kumuje odlasku Rudija Garcije s klupe Al-Nassra.

Kumuje njegovom odlasku

Ko bi to od njega očekivao: Cristiano Ronaldo zabio nož u leđa Rudiju Garciji!

E. Ganibegović

Cristiano Ronaldo zimus je iznenadio mnoge odlaskom u Saudijsku Arabiju. Njegovom klubu i ne ide baš sve kao po loju, a cijenu bi mogao platiti, ko drugi no trener. Njegovom odlasku izgleda ne protivi se ni Ronaldo, naprotiv.

Nakon što je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom, malo ko je očekivao da će Cristiano Ronaldo napustiti Evropu, ali desilo se. Portugalac je potpisao za Al-Nassr i igra Pro ligu Saudijske Arabije.

Iako s Ronaldom i Taliscom na čelu, Al-Nassr nije prvi u ligi, što je ambicija kluba. Prije četiri dana doživjeli su i novi kiks koji ih je udaljio od prve pozicije.

Ronaldo i ekipa su 9. aprila gostovali kod Al Feihe i odigrali samo 0:0, što je iskoristio Al-Ittihad i pobjedom nad Al Wehdom (1:2) odmakao na prvom mjestu s tri boda prednosti.

Navijači ni čelni ljudi Al-Nassra nisu zadovoljni drugom pozicijom, ali do kraja sezone ostalo je još sedam kola, u igri je 21 bod i mnogo toga može da se promijeni.

A moglo bi se promijeniti i to vrlo brzo. Mediji u Španiji izvještaju kako bi glavom mogao platiti trener Rudi Garcia, a čini se da svemu kumuje i Cristiano Ronaldo.

Oglasi

Dok španski mediji pišu da je samo pitanje vremena kada će se ozvaničiti kraj saradnje s francuskim trenerom, u Velikoj Britaniji novinari idu korak dalje i kažu da se Cristiano Ronaldo lično požalio čelnicima kluba na metode rada Rudija Garcije.

Frustracije Ronalda došle su do maksimuma, što se vidjelo i na posljednjoj utakmici gdje je pokazao veliku dozu nervoze, a čini se kako su čelnici kluba stali na njegovu stranu.

Portugalac smatra kako klub ne ostvaruje svoj puni potencijal, te da bi u sastavu kojeg ima mogao ostvarivati puno bolje rezultate, a preduslov za to je promjena na trenerskoj klupi.

Vidjet ćemo da li će i kada Garcia dobiti otkaz. Naredni meč Al-Nassr igra za pet dana u gostima kod Al-Hilala, dok 24. aprila imaju zakazanu utakmicu protiv Al Wehde u polufinalu kupa, te će te dvije utakmice vjerovatno u velikoj mjeri utjecati na sudbinu Francuza.

Podsjetimo, kao kandidat za novog trenera Al-Nassra spominje se Jose Mourinho, a tu je informaciju plasirao španski AS. Navodno su Arapi spremni platiti sto miliona eura za dvogodišnji ugovor.

Ipak, teško je očekivati da će Mou prisati napustiti Romu u trenucima kada se bori za Ligu prvaka s ovim timom, te igra četvrtfinale Evropske lige nakon što je prošle godine s Vučicom osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi