Rudiger: Rasizam se mora najoštrije kažnjavati

Njemački stoper jasan

Rudiger: Rasizam se mora najoštrije kažnjavati

D. Rakanović

Njemački stoper Antonio Rudiger još jednom se dotakao teme rasizma.

Romin defanzivac je, podsjećamo,  bio izložen rasističkom vrijeđanju od strane navijača Lazija. 

"Hukali su mi u više utakmica i ništa se nije dogodilo. To ne razumijem, takvu pasivnost. Sudija bi trebao upozoriti publiku, pa ukoliko se rasizam nastavi, prekinuti utakmicu. Živimo u 2017. godini i takvoga ponašanja ne bi smjelo biti. Toliko je znakova i napisa oko nas "ne rasizmu", ali u Italiji se ništa ne događa", rekao je Rudiger. 

Njemački defanzivac smatra da mnogi ne znaju kakav je osjećaj kada te neko vrijeđa na rasnoj osnovi. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Uz dužno poštovanje, lako je ljudima druge boje kože od mene govoriti ostani miran. Oni nikad neće znati kakav je to osjećaj. I zato bi se rasizam morao najoštrije kažnjavati", rekao je Rudiger. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi