Rudiger zbog Manolasa primoran da napusti Romu?
Foto: EPA

Grk želi ostati na Olimpicu

Rudiger zbog Manolasa primoran da napusti Romu?

Endin Čaušević

Roma je u posljednjim minutama utakmice protiv Genove uspjela da postigne gol i slavi sa 3:2 što ja ovom timu donijelo direktan plasman u Ligu prvaka.

Vučica želi naredne sezone da pokuša napasti Scudetto koji je posjednjih šest godina osvajao Juventus. Pored toga, rimski tim se nada da će uspjeti što duže da se zadrži u Ligi prvaka, ali svjesni su da za to moraju dovesti nekoliko zvučnih pojačanja.

Iako se proteklih mjeseci špekulisalo da će Kostas Manolas napustiti Inter na kraju sezone, čini se da su se stvari preokrenule. Grčki defanzivac bi trebao u narednim danima produžiti ugovor s Romom jer čelnici kluba su odustali od njegove prodaje u Inter.

Međutim, italijanski mediji navode da su to loše vijesti za njegovog saigrača Antonija Rudigera koji će vjerovatno biti prisiljen da napusti Romu. Vučica želi prodati jednog odbrambenog igrača i prema svemu sudeći će to biti njemački fudbaler.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interes za Rudigera pokazao je Inter koji će naredne sezone najvjerovatnije voditi Luciano Spalletti. Roma ovim transferom želi zaraditi oko 40 miliona eura, baš koliko je Inter bio spreman da plati za Manolasa.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi