Rugani o koronavirusu: Imao sam sreće

Potpuno se oporavio

Rugani o koronavirusu: Imao sam sreće

Defanzivac Juventusa Daniele Rugani bio je prvi igrač u Serie A zaražen koronavirusom.

Italija je žarište koronavirusa u Evropi, dosad je zabilježeno više od 30.000 smrtnih slučajeva, a zaraza nije zaobišla ni svlačionicu Juventusa.

Prvi koji je zaražen bio je Daniele Rugani koji se, srećom, uspio u međuvremenu oporaviti i danas se osjeća vrlo dobro. To je potvrdio i u razgovoru za Sky Sport Italia.

"Jako dobro se osjećam. Iza mene je čudan mjesec, ali važno je da sam dobro, smatram da sam imao sreće", izjavio je Rugani, pa nastavio:

"Sve je počelo sa strahom koji sam osjetio kada sam čuo vijesti. Bilo me strah da sam zarazio djevojku koja je trudna, odmah sam otišao u samoizolaciju. Moram zahvaliti i doktorima koji su bili vrlo profesionalni", poručio je italijanski fudbaler.

Prokomentarisao je i današnji fudbal koji se igra bez navijača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Gledao sam Bundesligu, jako je čudno vidjeti prazne stadione i igrače koji na klupama sjede poštujući razmak, ali to je jedino ispravno što se moglo učiniti", rekao je Rugani.

Od fudbalera Juventusa oboljene Covid-19 bilo je ostanovljeno još kod Paula Dybale i Blaisea Matuidija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi