Rummenige: Radujemo se nastavku takmičenja

Prvenstvo se nastavlja

Rummenige: Radujemo se nastavku takmičenja

S. Mlaćo

Prvenstvo u Njemačkoj prema pisanju Bilda će se nastaviti 15.maja.

Angela Merkel odobrila je da se nakon dva mjeseca pauze može nastaviti takmičenje u Bundesligi, te je saopšteno da će se klubovi sa čelnim ljudima DFL-a (Deutsche Fussball Liga) dogovoriti oko tačnog datuma kada se sezona nastavlja.

Jasno je bilo odmah da se liga nastavlja ovog mjeseca, no tačan datum nije objavljen. Ugledni Bild sinoć je javio da je DFL već održao razgovore s klubovima, te da je na kraju odlučeno da se Bundesliga nastavlja 15. maja.

Iz Bayerna Municha su sretni zbog toga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Želim da se zahvalim političarima zbog donošenja odluke i prilike da se završi sezona u Bundesligi. Radujemo se nastavku takmičenja, idealno bi bilo sredinom maja. Ovakva odluka osigurava da se sportske odluke donose na terenu", kazao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi