Rummenige sit "ratova" u Bayernu: Obratio se Flicku i Salihamidžiću

To mora da prestane

Rummenige sit "ratova" u Bayernu: Obratio se Flicku i Salihamidžiću

E. Škorić

Predsjednik UO Bayerna iz Minhena Karl-Heinz Rummenigge komentarisao je nesuglasice između Hasana Salihamidžića i trenera Hansija Flicka.

U proteklom periodu bilo je burno na relaciji sportski direkor - trener, što više nije nikakva tajna, a navodno će jedan od njih dvojice morati da napuste klub na kraju sezone. Vjeruje se da bi Flick svakako mogao preuzeti reprezentaciju Njemačke, a nekadašnji bh. reprezentativac ostat će na svojoj funkciji i narednih sezona.

"Ovom pitanju mora da dođe kraj. Nije potrebno da se stalno vodi diskusija o tome, posebno jer smo u posljednjoj dionici sezone i vodeći smo u Bundesligi sa sedam bodova prednosti, a još uvijek imamo priliku da prođemo dalje u Ligi prvaka bez obzira na 3:2 poraz od PSG-a u prvoj utakmici četvrtfinala", rekao je Rummenigge.

"Moramo biti usredotočeni na finiš sezone i na neke važnije stvari", dodao je Rummenigge.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navodno je sukob između Salihamidžića i Flicka počeo još na početku sezone nakon niza transfera. Većinu ih je realizirao Salihamidžić, a Flicku se nisu dopadali ti potezi. Kasnije su mediji saznali da je Flick želio da Jerome Boateng ostane, a klub je ipak potvrdio da će otići na kraju sezone.

Niz je stvari za koje Hasan i Flick nemaju jednaka mišljenja, a u jednom trenutku je trener Bavaraca verbalno vrijeđao sportskog direktora. Sve u svemu, sada je najvažnije za Bayern da se stvari smire, da se sezona što bolje odradi, a onda da se sjedne za stol i pokuša napraviti dogovor za još jači Bayern.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nameno000
Eto sad kad vas PSG dodatno naguzi u Parizu imat cete vremena dogovorit se sta i kako
2 1
Zoilomas
Ili je ovo istina ili je svadza izmisljena....
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi