Rumuni dogovorili jaku provjeru pred gostovanje u BiH

Dva meča u martu

Rumuni dogovorili jaku provjeru pred gostovanje u BiH

Edmir Škorić

Nogometna reprezentacija Rumunije još nema novog selektora, ali Savez te zemlje zakazao je prijateljske utakmice u martu 2022. godine.

Reprezentacija Rumunije će odigrati dvije kontrolne utakmice prije Lige nacija 2022. Jedna od tih utakmica odigrat će se 29. marta, kada će Rumuni gostovati kod Izraela.

Posljednji put su ove dvije selekcije sastale u martu 2018. godine, kada su Rumuni u Netaniji slavili s 2:1 u prijateljskoj utakmici.

Detalji o mjestu odigravanja utakmice, kao i podaci o drugoj prijateljskoj utakmici u martu 2022. bit će objavljeni u narednom periodu, saopšteno je iz Rumunskog nogometnog saveza.

Rumunija će u Ligi nacija igrati protiv Crne Gore, BiH i Rumunije. Prvi meč igra 4. juna u Podgorici, a onda 7. juna gostuje u BiH, no za sada nije poznato na kojem stadionu ćemo ugostiti Rumune.

Inače, revanš duel Rumunije i BiH odigrat će se 26. septembra naredne godine i time će biti okončana Liga nacija.

Top Komentari

Zaštita Identiteta
Ljudi će u ligi nacija igrati sami protiv sebe aaa? Top
3 0
denimen9
click bait
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi