Rumunski selektor pozvao 15-godišnjeg Enesa

Turčin će igrati za Rumuniju

Rumunski selektor pozvao 15-godišnjeg Enesa

Edmir Škorić

Selektor Rumunije Radoi uputio je jedan krajnje neobičan poziv.

On se, naime, odlučio pozvati 15-godišnjaka Enesa Salija za duele sa Islandom i Lihtentašjnom u novembru u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Kataru.

Sali je rođen u Kanadi, no njegovi roditelji su Turci koji su rođeni i odrasli u Rumuniji, odakle njemu mogućnost da nastupa za reprezentaciju Rumunije.

Enes je ponikao u jednoj kanadskoj nogometnoj ekipi, igrao i u akademiji Barcelone, a od ovog ljeta je član rumunskog Farula u koji je došao iz akademije slavnog rumunskog bivšeg nogometaša Gheorghea Hagija, koji je igrao u Barceloni.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Rijetkost je zaista vidjeti dječaka od 15 godina u seniorskom nogometu, a još veća da dobije poziv za neke mečeve kvalifikacija nacionalnog tima.

Top Komentari

Hare
Pametni, dovoljno minut da upiše u oficijelnoj utakmici i njihov je, ako propadne, nikoga nije ostetio taj jedan nastup
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti