Navijači izviždali učesnicu EURO-a, sin legende poručuje: "Osjećamo se jako podržani"

Rumunija remizirala s Bugarskom

Navijači izviždali učesnicu EURO-a, sin legende poručuje: "Osjećamo se jako podržani"

Eldar Ganibegović

Ianis Hagi, sin legendarnog Georghea Hagija, komentarisao je to što je publika izviždala Rumuniju nakon prijateljske utakmice s Bugarskom.

Fudbalska reprezentacija Rumunije učestvovat će na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, u grupi zajedno sa selekcijama Ukrajine, Belgije i Slovačke.

Na prvoj pripremnoj utakmici pred put u Njemačku sastali su se s komšijskom selekcijom Bugarske, te remizirali rezultatom 0:0.

Navijačima Rumunije nije se svidjela igra niti rezultat na toj utakmici, pa su nakon nje izviždali igrače svoje reprezentacije.

Uprkos takvoj reakciji navijača, Ianis Hagi je poručio kako se osjećaju veoma podržano, te je ta izjava daleko odjeknula u ovoj zemlji.

"Osjećamo se veoma podržano. Cijela jedna država očekuje od nas da na EURO nastupimo kako treba. Sve što se dešava ranije je proces dolaska na EURO. Ovo je poruka reprezentacije.

Oglasi

Mislim da smo svi na istoj strani. Moramo da predstavljamo Rumuniju kako treba, da držimo zastavu visoko", rekao je Ianis Hagi na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, Rumunija sutra na stadionu Steaua igra još jednu prijateljsku utakmicu, a protivnik će biti Lihtenštajn. 

Raspored grupe E, EURO 2024:

17. jun, 15:00 Rumunija - Ukrajina, Minhen
17. jun, 20:00 Belgija - Slovačka, Frankfurt
22. jun, 15:00 Slovačka - Ukrajina, Dizeldorf
22. jun, 21:00 Belgija - Rumunija, Koln
26. jun, 18:00 Slovačka - Rumunija, Frankfurt
26. jun, 18:00 Belgija - Ukrajina, Štutgart

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi