Balkanski fanatizam: Reprezentacija se obrukala, a navijači "srušili" stadion

Najavljuju veliku podršku i na EURO-u

Balkanski fanatizam: Reprezentacija se obrukala, a navijači "srušili" stadion

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Rumunije užasno je najavila nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. U dvije prijateljske utakmice u junu, Rumunija nije postigla ni pogodak.

Prvo su u balkanskom duelu remizirali sa Bugarskom 0:0, a onda je stigao šok i bruka protiv Lihtenštajna i taj meč su odigrali 0:0.

Nakon utakmice protiv Lihtenštajna veliki pesimizam vlada u redovima Rumunije, javnost lagano gubi strpljenje i na EURO idu pod pritiskom.

Grozne pripremne utakmice ne daju veliku nadu, a sigurno da bi plasman u nokaut fazu zadovoljio sve u Rumuniji.

Iako su se obrukali protiv jedne od najslabijih evropskih selekcije, Rumunji su imali fanatičnu podršku svojih navijača.

Oglasi

Rumunjski Ultrasi su fantastično bodrili svoju reprezentaciju u Bukureštu, a najavljuju i invaziju na Njemačku. Po njihovu žalost fudbaleri im nisu uzvratili pobjedama. Pogledajte njihovo navijanje OVDJE.

Ako je morao da se desi loš period onda je bolje za Rumuniju da je to bilo na prijateljskim susretima nego na Evropskom prvenstvu.

Rumunija se nalazi u grupi E sa selekcijama Belgije, Slovačke i Ukrajine, a prvi meč na EURO-u igraju 17. juna protiv Ukrajine u Minhenu, utakmica počinje u 15 sati.

Prema mnogim analizama grupa E jedna od slabijih na EURO-u, Belgija je veliki favorit, a ostale tri reprezentacije će se ravnopravno boriti za plasman u nokaut fazu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi