Najveće iznenađenje i najljepši gol do sada na EURO-u: Krvnici Zmajeva doživjeli fijasko!

Rumunija deklasirala Ukrajinu

Najveće iznenađenje i najljepši gol do sada na EURO-u: Krvnici Zmajeva doživjeli fijasko!

Eldar Ganibegović

Danas je odigran prvi meč na Evropskom prvenstvu u grupi E. Selekcija Rumunije je rezultatom 3:0 u Minhenu savladala selekciju Ukrajine. Definitivno je to i najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu prvenstva, a prvi gol Rumunije je po mišljenju mnogih i najljepši do sada. 

Ukrajina je imala terensku inicijativu na startu utakmice, no nije bilo većih prilika, da bi onda Rumunija šokirala protivnike.

Nicolae Stanciu je u 29. minuti dobio loptu od Dennisa Mana na otprilike 20 metara od gola Ukrajine i šutirao iz prve, te postigao sjajan gol. Lunin nije imao šanse.

Isti igrač je deset minuta kasnije mogao postići i drugi gol. Izveo je korner s desne strane, išlo je to direktno u gol, ali je prečka bila saveznik Ukrajine.

Novi šok za Ukrajince u 53. minuti. Razvan Marin je s distance opalio po jednoj odbijenoj lopti, Lunin nije najbolje intervenisao i to je bilo 2:0.

Zatim Lunin u 56. minuti sjajno brani udarac Ratiua, ali već minut kasnije vidjeli smo jedan tap-in Dragusa za konačnih 3:0.

Oglasi

Do kraja utakmice je Rumunija ponovo prijetila i to preko Stanciua. U 69. minuti njegov udarac iz slobodnjaka odlazi pored gola.

Ukrajina je stvorila neke situacije pred golom Rumunije, ali je Nita bio na nivou. Vrijedi izdvojiti i prečku Yaremchuka u nadoknadi vremena. Reprezentacija koja je izbacila Zmajeve u polufinalu baražu za EURO tako nije mogla ni do počasnog gola.

Od 18 sati u istoj grupi pratiti ćemo drugi meč prvog kola. Na Deutsche Bank Parku u Frankfurtu sastaju se Belgija i Slovačka.

Današnjeg dana što se tiče, gledat ćemo od 21:00 susret Francuske i Austrije u grupi D. Jučer je u istoj grupi Nizozemska s 2:1 bila bolja od Poljske.

Ukrajina će u drugom kolu u E grupi igrati protiv Slovačke 21. juna od 15:00, dok će Rumunija dan kasnije od 21:00 igrati protiv Belgije.

Oglasi

U nastavku dana pratit ćemo reakcije rumunske javnosti. Drvlje i kamenje su bacali na svoje igrače koji su u dvije prijateljske utakmice remizirali s Bugarskom i Lihtentenštajnom, a sada su na EURO-u sigurno iznenadili i sami sebe. 

EURO 2024, grupa E, 1. kolo:

Rumunija - Ukrajina 3:0 (Stanciu 29', Marin 53', Dragus 57')

Rumunija (4-1-4-1): Nita; Burca, Dragusin, Bancu, Ratiu; Marin; Coman, Stanciu, Marin, Man; Dragus.

Ukrajina (4-2-3-1): Lunin; Zinchenko, Matviienko, Zabarnyi, Konoplya; Stepanenko, Shaparenko; Mudryk, Sudakov, Tsygankov; Dovbyk.

Top Komentari

saju701
Joj ko nas dobi u barazu veze nemaju al ih Rumuni pregazise ko plitak potok.
0 0
Spreco
Hvala Savi i Vici Zeljakoviću, a i Barborezu u buduće. Bosna bi na Euru primila 10-15 komada u tri utakmice
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi