Ukrajina imala očekivanu najavu za meč: "Vremena su teška, svaki dan je takav, moramo dobiti"
Ukrajinci silno žele pobjedu (Foto: UEFA)

Spremni za prvi meč

Ukrajina imala očekivanu najavu za meč: "Vremena su teška, svaki dan je takav, moramo dobiti"

O. Lekić

Reprezentacija Ukrajine prvenstvo Evrope otvara duelom protiv Rumunije. Ukrajinci su već dugo u centru pažnje zbog ratnih sukoba u njihovoj zemlji i mnogi tvrde da zahvaljujući tome imaju određenu protekciju. Nije bez ove teme moglo proći i na press konferenciji.

Ukrajinski selektor Sergey Rebrov najavio je današnji meč protiv Rumunije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. On tvrdi da je ovo poseban dan za kompletnu Ukrajinu, a razlozi su svima dobro poznati.

"Za Ukrajinu je veoma važno da smo tu. U našoj zemlji fudbal trenutno nije na prvom mjestu, vremena su teška i teren je jedino mjesto zadovoljstva za igrače.

Njegov tim iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Odao je priznanje rivalu, ali imaju dodatnu motivaciju da naprave rezultat.

"Jako je bitno što smo zajedno već godinu dana. Igrači se sve bolje razumiju. Ipak, poštujemo Rumune koji igraju dobro u posljednje vrijeme i to je tim koji ima kvalitet. Toga su svjesni."

"Volimo igrati u Njemačkoj. Ovdje je organizacija vrhunska i osjećamo se kao kod kuće. Naša zemlja je u ratu i to je dodatna motivacija. Siguran sam da su ljudi tamo ponosni na nas. Ovdje smo da pokažemo šta je Ukrajina i igramo za našu državu. Želimo pokazati taj ukrajinski duh", rekao je Rebrov.

Oglasi

Rebrova je potom iznerviralo jedno pitanje rumunskog novinara. Pitao ga je da li bi ga bod zadovoljio.

"Ne znam šta želite čuti od mene. Meni rival nije bitan, svaku utakmicu ozbiljno shvatamo. Rumunija je zaslužila biti tu. Samo sam fokusiran na ovaj meč", poručio je Rebrov

Treba napomenuti da je Ukrajina po kladionicama favorit u ovom susretu.

Illia Zabarnyi: "Mi ovaj meč moramo dobiti"

Defanzivac ukrajinske selekcije Illia Zabarnyi tvrdi da je ovaj meč izuzetno značajan za njegovu selekciju.

Oglasi

"Mi moramo pobijediti ovaj meč. Jednostavno moramo. Svi su svjesni toga. Poštujemo Rumune, dobar su i kvalitetan tim, ali mi smo spremni."

Govorio je i o emocijama koje će se desiti na stadionu u Minhenu pred početak utakmice.

"Ovo će biti emotivan trenutak za nas. Kada budemo vidjeli ukrajinske zastave, a kad znaš šta se dešava kod kuće... Teško je naći prave riječi. Svaki dan nam je veoma težak, emocije su ogromne. Moramo zadržati mirnu glavu i biti potpuno fokusirani", istakao je Zabarnyi.

Duel Ukrajine i Rumunije igra se od 15 sati u Minhenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi