Katar pao na ispitu: Stadion vrijedi milijardu dolara, a ispred njega se urušavaju betonske ploče

Neko bi mogao nastradati

Katar pao na ispitu: Stadion vrijedi milijardu dolara, a ispred njega se urušavaju betonske ploče

E. Oštraković

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje za tri dana, a nakon što su se prije nekoliko dana pojavili snimci smještaja za navijače, sada su navijači objavili nove šokantne stvari.

Naime, očekivalo se da će Svjetsko prvenstvo biti jako luksuzno, te da nema mjesta greškama obzirom na novac koji ova zemlja ima.

Ipak, nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak ogromne rupe ispred novog stadiona Lusail Iconic u Kataru, sve to se dovodi u pitanje.

Postoji velika opasnost da bi se neko mogao povrijediti jer je rupa zaista ogromna i nevjerovatno je da su organizatori to dopustili.

Video je snimio novinar Mohammad Saleh, te je tako otkrio rupu ispred stadiona koji je vrijedan čak milijardu dolara.

Upravo na ovom stadionu će se odigrati finale Svjetskog prvenstva, a sada se postavlja pitanje koliko je sam stadio siguran.

Rupa je, barem prema snimku, nastala urušavanjem betonskih ploča, a oko ne ne postoji nikakav sigurnosni znak ili bilo šta što bi ukazalo na neki problem.

Navijači koji se budu kretali u njegovoj blizini moraju biti oprenzi, a pitanje je da li postoji još ovakvih stvari.

View this post on Instagram

A post shared by SPORTbible (@sportbible)

Stadion Lusail Iconic ima 80 hiljada sjedećih mjesta i na ćemu će biti odigrano finale Svjetskog prvenstva 18. decembra.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Osim toga biti će odigrani i devet drugih utakmica u toku Mundijala i zaista je nevjerovatan propust organizatora.

Također, stadion se nalazi u vlasništvu tamošnjeg saveza, a igradnja je koštala preko milijardu dolara.

Top Komentari

Jugovina
ne znam je li gluplji naslov ili tekst
6 0
Inter_tz
Eto nikad i nigdje nije pukla betonska ploca,sta su se vise naklatili na Katar,te ovo te ono,a na kraju ce biti naj organizovanije prvenstvo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi