Navijači u Kataru očekivali raskoš, svilu i kadifu, a kada su stigli ostali zaprepašteni

Uslovi nisu nimalo dobri

Navijači u Kataru očekivali raskoš, svilu i kadifu, a kada su stigli ostali zaprepašteni

E. Oštraković

Svjetsko prvenstvo prepuno kontroverzi koje se igra u Kataru počinje za četiri dana, a novi problemi pojavili su se nakon što su navijači objavili snimke smještaja koje su dobili.

Naime, Mundijal počinje u nedjelju utakmicom između Katara i Ekvadora, a trajati će sve do 18. decembra.

Brojni skandali pratili su turnir koji je pred nama i to od samog dodjeljivanja domaćinstva Kataru, a tako je nastavljeno i sada.

Na gradilištima stadiona, kako su prenijeli inostrani mediji, poginule su hiljade radnika koju su živjeli u užasnim uslovima.

Katar je najavio da će pravila ponašanja u zemlji biti jako stroga, jer se očekuje dolazak oko milion navijača iz cijelog svijeta.

Najveći problem bio je smještaj za toliko ljudi, a organizatori su odlučili da pokušaju pronaći neko rješenje.

Oglasi

Tako su izgradili šatorska naselja sa smještajnim jedinicama koje su reklamirali kao priliku da navijači iz cijelog svijeta osjete tamošnji način života.

Najavljivao se smještaj koji će biti luksuzan, ali prvi navijači koji su stigli u Katar ostali su šokirani viđenim.

[twitter]https://twitter.com/SuZeSport/status/1592556026834083840[/twitter]

Tako se na društvenim mrežama pojavio snimak iz navijačog naselja, a na njemu se vide oskudno namješteni šatori.

Osim toga nemam nikakvog dodatnog sadržaja. Nema krova, odnosno hlada pa bi preko dana zbog visokih temperatura to mogao biti dodatni problem.

Oglasi

U sobama se nalaze samo drveni krevet sa madracima i jedan mali noćni ormarić. Šatori su nagurani jedan pored drugoga i nema vrata.

Strani novinari su snimli i fan zonu u Dohi gdje se očekuje da će stalno biti oko 40 hiljada navijača.

Ona se nalazi na betonu, bez imalo hlada, a temperature u Kataru preko dana iznose oko 35 stepeni.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Zaista se prema prikazanom mora reći da uslovi nisu nimalo dobri za navijače.

Top Komentari

Koba84
Pa sta ste mislili pokrivat se svilom i jest kadaif e pa fino platis i odes u hotel bar sa 3 zvjezdice jeftino potaman sve. Vako platis 20 eura i zivis ispod mosta.
3 1
denimen9
Ovo na snimku je njihov način hostel smještaja i cijena istog ili sličnog aranžmana je niža nego u Amsterdamu i Parizu konkretno, a vjerovatno i u ostalim metropolama tokom velikih takmičenja. U čemu je problem?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi