Rusi brojali do devet, preokret u Talinu

Kvalifikacije za EP

Rusi brojali do devet, preokret u Talinu

A. Čaušević

U terminu od 18 sati u ostalim grupama odigrana su četiri meča trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prenstvo 2020. godine. 

U grupi C Sjeverna Irska je poslije preokreta pobijedila Estoniju te izbila na prvo mjesto ove grupe ispred Njemačke i Holandije koje tek trebaju odigrati svoje mečeve.

Estonci su vodili golom Vasilleva iz 25. minute, ali su Washington u 77. te Magennis u 80. minuti režirali preokret.

Važan trijumf u grupi E ostvarila je Mađaraska koja je također slavila na gostovanju. Laka konjica je 1:3 savladala Azerbejdžan te se izjednačila s Hrvatskom na prvom mjestu.

Orban je zabijao u 18. i 53. minuti, Holman je bio strijelac pogotka iz 71. minute, dok je jedini gol za domaće u 70. minuti zabio Madatov.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najubjedljivija je bila Rusija koja je u grupi I s 9:0 pobijedila San Marino. Dzyuba je golovima u 31., 74., 76. i 88. minuti kompletirao "poker", još su zabijali Smolov dva puta, Kudryashov i Miranchuk, dok je golijadu autogolom iz 25. minute otvorio Cevoli.

U grupi H se igrao meč za prestiž između Moldavije i Andore. Domaći su ostvarili minimala trijumf, a strijelac je bio Armas u 8. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi