Veliko iskušenje: Svadba ili premijerni nastup za reprezentaciju

Životna dilema

Veliko iskušenje: Svadba ili premijerni nastup za reprezentaciju

A. Čaušević

Svakom fudbaleru je san da jednog dana zaigra za reprezentaciju svoje zemlje, a mnogim se to i ne ispuni. 

Veznjak Orenburga Aleksey Sutormin igra odlično ove sezone, svojim partijama je zaslužio poziv u reprezentaciju Rusije, međutim uskoro će se naći na velikom iskušenju.

Naime, Sutormin je zakazao svadbu za 8. juni, a nakon toga se našao na širem spisku za junsko reprezentativno okupljanje selekcije Rusije.

Interesantno, Rusi će istog dana igrati meč kvalifikacija za EURO 2020. godine protiv San Marina, zbog čega je ovaj 25-godišnjak u dilemi. Da li se oženiti ili upisati premijerni nastup za nacionalni tim.

"Istina je da su svadba i utakmica isti dan, šta da se radi. Ne znam šta bih rekao. Nije poznat konačan spisak reprezentativaca, kada se to desi odlučit ćemo šta da uradimo", kazao je Sutormin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Da li se našao na konačnom spisku za utakmice protiv San Marina i Kipra (11. juni) Sutomorin će saznati 22. maja nakon što se odigra finale Kupa Rusije između Urala i Lokomotiv Moskve.

Inače, Sutomorin iza sebe ima odličnu sezonu. Kao krilni fudbal zabio je devet golova i upisao dvije asistencije. Za U21 reprezentaciju Rusije upisao je sedam nastupa uz jedan pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi