Igrač je najsiromašnije reprezentacije svijeta: Rusi su ga uhvatili u hodniku, ostali su šokirani!

Dobili su tužan odgovor

Igrač je najsiromašnije reprezentacije svijeta: Rusi su ga uhvatili u hodniku, ostali su šokirani!

Admin Čaušević

Kao što je poznato FS Rusije je suspendovan od strane UEFA i FIFA zbog napada na Ukrajinu te ruska selekcija igra uglavnom mečeve protiv fudbalskih anonimusa kada dođe do reprezentativnih termina.

Novembarsku pauzu Rusi su iskoristili za odigravanje prijateljskog meča sa Kubom te su slavili sa visokih 8:0 u Volgogradu pred više od 40.000 navijača. 

Scena iz hodnika stadiona poslije utakmice najbolji je pokazatelj protiv koga su zapravo igrali Rusi.

Kuba je vjerovatno najbjednija reprezentacija svijeta i svi će sa žaljenjem od danas gledati na reprezentativce ove zemlje.

Naime, kada je Anton Miranchuk poslije meča prišao jednom kubanskom fudbaleru da zamijeni dresove dobio je neočekivan odgovor.

Oglasi

"Ne mogu, imam samo ovaj jedan i moram se brinuti za njega", kazao je 21-godišnji Fabian Gloor koji je pri tome uzeo dres ruskog fudbalera. 

Gloor igra u Švicarskoj, član je U21 tima Zuricha na posudbi u Badenu, međutim ostatak njegovih reprezentativnih saigrača je u teškoj situaciji. 

Kuba igra beznačajnu ulogu na fudbalskoj mapi, ali na neki način reprezentacija situacija je sa dresovima je ogledalo cijelog stanja u toj zemlji. 

Otkako su uvedene sankcije Rusiji na proljeće 2022. godine A reprezentacija te zemlje je do utakmice sa Kubom odigrala sedam utakmica.

Rivali su bili selekcije s kojim Rusi vjerovatno nikad ne bi igrali da nije suspenzije. Kirgistan (2:1), Tadžikistan (0:0), Uzbekistan (0:0), Iran (1:1), Irak (2:0), Kamerun (1:0) i Kenija (2:2).

S obzirom da se kraj oružanog sukoba u Rusiji ne nazire Rusi će i u narednom periodu za rivale tražiti selekcije sličnih (ne)kvaliteta.

Top Komentari

semirM
Zasto cifute nisu suspendovali ??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi