Čovjek kojem je Ibrahimović san pretvorio u košmar: "Uništio me zauvijek, porodica me ismijava"

Sve se desilo za deset minuta

Čovjek kojem je Ibrahimović san pretvorio u košmar: "Uništio me zauvijek, porodica me ismijava"

A. Čaušević

San svakog igrača je da zaigra za reprezentaciju svoje zemlje, a ponekad se snovi pretvore u noćnu moru.

Zlatan Ibrahimović je već dvije decenije jedan od najkarizmatičnijih likova na fudbalskoj sceni te se mnogi igrači nisu lijepo proveli u duelu sa Šveđaninom bh. korijena. 

Bio je novembar 2012. godine. U Štokholmu su igrali Švedska i Engleska. Ibrahimović je postigao "taj" gol. Fenomenalno je pogodio škaricama sa 40-ak metara. Njegov gol karijere je uništio jednu karijeru. 

Te noći za Englesku je debitovao Ryan Shawcross. Tada perspektivnom štoperu, a danas 34-godišnjem vetaranu snovi su pretvoreni u košmar koji ga proganja i dan danas. 

Shawcross je dobio priliku za igru baš kada je Ibrahimović počeo da briljira. Zlatan je za 10-ak minuta postigao hat-trick za pobjedu od 4:2. Toliko je bilo dovoljno da se tadašnjem igraču Stoke Cityja okončna reprezentativna karijera.

"Kažu da mi je Zlatan uništio karijeru! Ja sam imao priliku i mislim da ga mnogi drugi defanzivci nisu uspjeli zaustaviti. Postao sam dio šala, porodica me ismijava, samo zato što je 10 minuta koje sam imao u dresu reprezentacije upropastio taj čovjek. Dobio sam nekoliko minuta da pokažem što mogu i vjerovatno nisam dobro prošao. Borio sam se protiv jednog od najboljih napadača na svijetu koji je u to vrijeme imao svoju noć takve stvari se događaju", ispričao je Shawcross.

Shawcross je ljetos nakon 13 godina napustio Stoke City i potpisao za Inter Miami, dok 40-godišnji Ibrahimović i dalje igra na vrhunskom nivou. Trenutno je član Milana. 

Top Komentari

CeZenicaLik
Genije i veliki borac
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi