Inter bi se mogao pojačati iz Ajaxa: Tu je kao kod kuće

Oglasio se menadžer Tagliafica

Inter bi se mogao pojačati iz Ajaxa: Tu je kao kod kuće

Jučer su se pojavile informacije da Inter želi osvježiti svoj vezni red mladim fudbalerom Ajaxa Donnyjem van de Beekom, jednim od heroja velikog trijumfa holandskog velikana nad Juventusom u Ligi prvaka.

Dok je potencijalni transfer Van de Beeka tek u sferi špekulacija, o drugom, također iz Ajaxa u Inter, se sve ozbiljnije govori.

Lijevi bek Ajaxa, Argentinac Nicolas Tagliafico, se već neko vrijeme povezuje sa mogućim transferom u Inter, a sada je o istom govorio i njegov menadžer, Ricardo Schlieper.

"Inter i italijanski fudbal u cjelini su uvijek atraktivne destinacija za argentinske fudbalere", izjavio je Schlieper za FC Inter News, pa dodao:

"Nemojmo zaboraviti, kao što je već jednom rečeno, mi smo Italijani koji govore španski jezik. Sve je jako slično. Tu samo kao kod kuće".

Schlieper tako nije želio odbaciti mogućnost da negov klijent zaista pređe u Inter i čini se da je otvoren za takav razvoj situacije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, 26-godišnji Nicolas Tagliafico je u Ajax stigao u januaru 2018. za nešto više od četiri miliona eura, ali bi njegov novi transfer koštao znatno više.

Ove sezone je odigrao 39 utakmica za Ajax u svim takmičenjima, postigao je pet golova i upisao šest asistencija.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi