S nestrpljenjem se iščekuje spisak Prosinečkog: Iznenađenja (ne) bi trebalo biti

Danas press-konferencija

S nestrpljenjem se iščekuje spisak Prosinečkog: Iznenađenja (ne) bi trebalo biti

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina će u oktobru saznati hoće li zadržati šanse za direktan plasman na Evropsko prvenstvo ili će svoj put na završni turnir tražiti preko baraža. 

Robert Prosinečki je već nekoliko puta istakao kako su utakmice u desetom mjesecu ključne. Zmajevi će biti domaćini Finskoj te gosti Grčkoj.

Nakon razočaravajućeg septembarskog prozora i poraza od Armenije te podnošenja pa povlaćenja ostavke Prosinečki će danas objaviti spisak igrača na koje će računati u duelima s Fincima i Helenima.

Nerealno je očekivati da selektor Zmajeva napravi radikalne promjene, međutim novih imena, odnosno povratnika u nacionalni tim bi sigurno trebalo biti.

Nema sumnje da Prosinečki ima dilema kada su u pitanju svi dijelovi ekipe, posebice odbrana koja djeluje kao najslabiji dio ekipe.

Za sada se ističu dva igrača kao potencijalna nova-stara imena na spisku. Asmir Begović je počeo standardno braniti u Qarabagu, dok je Armin Hodžić prvi golgeter mađarskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ne isključuje se mogućnost da na spisku ne bude i nekih poznatih imena koji su kroz Ligu nacija i dosadašnji dio kvalifikacija bili standardni na okupljanjima.

Press-konferencija u prostorijama NFSBiH je zakazana za 12 sati. Osim Prosinečkog spisak će objaviti i selektor U21 reprezentacije Vinko Marinović. Mlada reprezentacija će u oktobru igrati protiv Njemačke.

Top Komentari

Darkwood
Ma koga bilo da zoveš za ove kvalifikacije je kasno, jedino da ovo iskoriste za pripreme nation league. Mi smo se lako Lulica odrekli kako god on imao mišljenje, tu je odma savez, Prosinecki, Dzeko ili ko god trebao utjecati da on mora i treba da ostane igrati ili bar uz reprezentaciju biti. Momak je ozbiljan i to nam treba. Mi nismo Njemačka, Holandija ili Belgija koja ima i rezervne igrače da se samo njihove klupe ukenjas kad vidis ko sjedi a ne igra, znači mi nemamo taj luksuz da biramo igrače. Lulica pod hitno probati vratiti bar za nation league..
3 2
gaziiiiJAaaa
Kada je igrac od vaznosti nekoj reprezentaciji, PAPIRI mu se zavrse za 3 dana(slucaj Fatia i Spanije)..a kod nas Selektor JAVNO kaze za Dilavera iz Dinama da ON(Dilaver) treba zavrsiti papire...STRASNO..a potrebniji je nama Dilaver, nego Fati Spaniji..ali zato ce poziv dobiti Bajic, Zukanovic, Saric i ostali panjevi menađerskih agencija koje posluju sa Robertom..ali bolje i ne zasluzujemo..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi