S novim trenerom u Romu stiže i novi napadač
Foto: EPA

Di Francesco dovodi Defrela

S novim trenerom u Romu stiže i novi napadač

M. Šljivak

Iako će Roma u narednoj sezoni igrati Ligu prvaka, ostanak trenera Luciana Spallettija u klubu je pod velikim upitnikom.

On je jasno najavio kako ima namjeru da napusti klub, a italijanski mediji tvrde kako bi njegovo mjesto mogao zauzeti aktuelni trener Sassuola Eusebio Di Francesco.

Nekadašnji fudbaler Rome proteklih pet godina je uz dosta uspjeha vodio Sassuolo i sada je glavni kandidat za preuzimanje Vučice.

Di Francesco će, očekivano, dovesti i fudbalere koji su njegova želja, a bh. napadač Edin Džeko će dobiti konkurenciju u napadu.

Novi igrač Vučice vjerovatno će postati francuski fudbaler Gregoire Defrel. Francuz će Romu koštati oko 15 miliona eura, a iako nije ni blizu Edinu po napadačkom učinku, sigurno je da će Di Francesco ovom fudbaleru davati mnogo šanse za igru. Defrel je ove sezone postigao svega devet golova u 22 odigrana meča, a s Romom se povezivao i tokom januarskog prelaznog roka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Drugi fudbaler koji bi mogao pojačati Romu je Lorenzo Pellegrini. Sjajni 20-godišnjak je već ranije igrao za rimski tim i oni ga imaju pravo otkupiti za 10 miliona eura. To će vjerovatno i učiniti, pa bismo ovaj dvojac iz Sassuola od naredne sezone mogli gledati u dresu Rome.

Ipak, konačna odluka o treneru nije donijeta, pa ćemo morati sačekati konačnu odluku kluba s Olimpica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi