Sa 17 godina je nezamjenljiv u slavnom klubu, ali na utakmice dolazi biciklom

Prvi fudbaler rođen u 21. stoljeću koji je zaigrao u La Ligi

Sa 17 godina je nezamjenljiv u slavnom klubu, ali na utakmice dolazi biciklom

A. Čaušević

Ander Barrenetxea je ime, ako se po jutru poznaje dan, koje će se u narednim godinama često spominjati u španskim medijima. 

Iako nije ni punoljetan već je postao standardan član prve postave Real Sociedada, slavnog kluba iz Baskonije i bivšeg prvaka Španije.

Na posljednjih pet od šest mečeva sa 17 godina i četiri mjeseca na svojim plećima Barrenetxea je bio starter što je jasan znak da ga čeka blistava budućnosti.

Međutim, bez obzira što je naglo stekao popularnost to nije promijenilo njegove svakodnevne navike. Nakon jučerašnje pobjede nad Getafeom fotografisan je kako se se vozi na biciklu.

Barrenetxea je stadion napustio s iznajmljenim biciklom kojeg je uredno vratio na svoje mjesto, a zatim se zaputio kući.

Za Real Sociedad je debitovao u decembru 2018. godine kada je imao 16 godina te je postao prvi igrač rođen u 21. stoljeću koji je zaigrao u najjačem rangu španskog fudbala.

Dolaskom Imanola Alguacila na klupu baskijski dragulj je počeo redovno da igra. Maksimalno je iskoristio minute protiv Eibara, Barcelone i Villareala te je postao prvotimac tako što je preskočio nekoliko kategorija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barrenetxea je odigrao odličan meč i protiv Getafea, zamijenjen je u 91. minuti uz ovacije publike sa tribina stadiona Anoeta.

Ponekad ga ispred stadiona poslije utakmice sačeka neki član porodice ili neko od prijatelja, dok uglavnom odlazi s biciklom i vraća ga na mjesto odakle ga je i uzeo.

Top Komentari

Dobojlija
Bravo ,ovako se to radi ,vrijedan I skroman momak ,a ne neki koji vec sa petnaest godina dobiju bijesan auto
0 0
SeoRusilac
Casillas je u mladosti putovao biciklom i javnim prevozom na treninge
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi