"Sa Džekom se kladim svaki dan, on vas može učiniti samo boljim golmanom"
Čudesni Brazilac privlači pažnju najvećih svjetskih timova (Foto: EPA)

Alisson hvali bh. dijamanta

"Sa Džekom se kladim svaki dan, on vas može učiniti samo boljim golmanom"

Midhat Šljivak

Brazilski golman Alisson Becker izrastao je u jednog od najboljih golmana svijeta.

Fantastičnim odbranama 25-godišnji čuvar mreže donio je Romi hrpu bodova i uz bh. napadača Edina Džeku je jedan od najzaslužnijih što je rimski tim među osam najboljih timova Evrope.

Alisson ima odličan odnos sa Džekom. Istakao je kako su opklade između njega i bh. dijamanta svakodnevne.

"Svakodnevno na treningu Edin Džeko i ja se kladimo ko će biti uspješniji. Pokušava mi postići gol, a činjenica da je on na drugoj strani tokom treninga može vam samo pomoći da dodatno napredujete", istakao je Alisson.

Brazilac je član Rome postao 2016. godine. Stigao je iz Internacionala i strpljivo je čekao šansu da postane broj jedan. Dočekao ju je i sada bi trebalo pravo čudo da ga iko skine sa te pozicije.

Odlične odbrane su mu donijele i mjesto prvog golmana selekcije Brazila sa kojom će se pokušati domoći titule prvaka svijeta ovog ljeta u Rusiji.

Također, interes za njegovim uslugama je ogroman. Navodno na stolu već ima ponude PSG-a, Reala i Liverpoola i sigurno je da bismo ga u budućnosti mogli gledati na golu nekog evropskog velikana.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi