Sa tribina povici "umri", na ploči ispred stadiona pacovi

"Izdajnik" se vratio na Wanda Metropolitano

Sa tribina povici "umri", na ploči ispred stadiona pacovi

Napadač Barcelone, Antoine Griezmann, se našao na meti navijača Atletico Madrida, prilikom svog prvog povratka na Wanda Metroplitano - u dresu katalonskog kluba.

Barcelona je na gostovanju kod Jorgandžija slavila minimalan trijumf (0:1) zahvaljujući golu Lionela Messija u finišu utakmice.

Uprkos pojbedi svog tima, Griezmann sigurno neće po lijepom pamtiti prvo gostovanje svom bivšem klubu.

Čitanje njegovog imena od strane zvaničnog spikera pred početak meča je izazvalo salve zvižduka navijača koji su ga do ljetos obožavali, a dok se Francuz zagrijavao mogli su se čiti povici: "Griezmanne umri".

Također, navijači Atletica su imali i poruku koju su Griezmannu prenijeli preko transparenta - na njemu je posalo: "Želio si steći ime i zaboravio si biti čovjek".

Nisu zaboravili navijači Atletica ni na ploču sa Griezmannovim imenom ispred stadiona, koja je tu postavljena u njegovu čast nakon što je prebacio 100 nastupa za klub.

Naime, na ploču su navijači stavili igračke, i to plišane pacove, čime su jasno poručili šta danas misle o svom nekadašnjem junaku. Ubrzo se na ploči pojavilo i različito smeće poput praznih limenki piva...

Podsjetimo, Griezmann je ljetos napustio Atletico i za 120 miliona eura prešao u Barcelonu. Za sada mu baš i ne ide u Barci pošto je u 18 nastupa postigao tek pet golova. U Atleticu je proveo pet godina, odigrao 257 utakmica i postigao 133 gola.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije